Iedereen kan installateur van zonnepanelen worden. Je hebt er niet perse een technische achtergrond voor nodig. Hoewel de meeste installateurs goed weten waar ze mee bezig zijn, zijn er ook een aantal die de bouw-, elektrotechnische- en veiligheidsregels niet serieus genoeg nemen. Ze realiseren zich niet voldoende hoe groot het risico daadwerkelijk is.
Door je te laten certificeren voor Scope 12, certificatieregeling voor zonnestroominstallaties van SCIOS, onderscheidt de installateur van zonnestroominstallaties zich van de rest.

Het gevolg voor de installateur

Wanneer brand uitbreekt door zonnepanelen komt dit vaak groot in het nieuws. Zelfs als jouw PV-installaties volledig veilig worden geplaatst, zorgt het helaas voor imagoschade. Als er regelmatig nieuwsberichten in de krant verschijnen die vertellen hoe gevaarlijk zonnepanelen op het dak zijn, is de kans groot dat er steeds minder mensen zijn die zonnepanelen willen. En denk je eens in wat er gebeurt als er brand ontstaat op het dak van één van jouw klanten en de oorzaak verkeerd installatiewerk is. De kosten worden waarschijnlijk bij jou verhaald. En wat als de verzekering dit niet uitkeert? Als er brand uitbreekt bij een groot bedrijf kan de schade tonnen of zelfs meer zijn, daarnaast loop je ook nog eens behoorlijke reputatieschade op. Niemand vertrouwt je. Je kunt het dan wel vergeten met je bedrijf.

Wat ga je dan doen?

SCOPE12-HANDBOEK kan u helpen bij de eerste stappen in het certificatieproces. Alles begint bij een duidelijk handboek.

SCOPE12-HANDBOEK levert eenvoudige, zeer compacte en praktische kant en klare handboeken. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Wat kan de installateur doen?

Als installateur kun je je laten certificeren voor SCOPE 12, daarmee onderscheidt je je van andere installateurs.
Zo behoud jij je goede naam als installateur en bied je goede service voor je klant.
Wat moet je je als installateur doen om gecertificeerd te raken?
Uw bedrijf dient een kwaliteitssysteem te voeren volgens de NEN-EN-ISO 9001 (u hoeft hiervoor niet gecertificeerd te zijn) dat betrekking heeft op het uitvoeren van inspecties en onderhoud. Uiteraard moet naast het kwaliteitssysteem aan een aantal specifieke SCIOS eisen voldoen (gekwalificeerde medewerkers en geaccepteerde meetmiddelen en gereedschappen).
Met een eenvoudig, zeer compact en praktisch kant en klaar handboek van SCOPE12-HANDBOEK neemt u een snelle voorsprong op uw concurrentie.